При покупка на продукти на стойност над 100лв подарък предпазна маска. Важи за поръчки през сайта!

Категории

Категории

Фертан Преобразувател за Ръжда Ръждопреобразувател

11.80лв.2,450.00лв.

Изчистване
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on telegram

Описание

Преобразувателят за ръжда Фертан е патентован продукт против ръжда, който оставя специфично черно покритие върху третирания с него метал. Този остатъчен филм след нанасянето му е инертен прах, продукт от преобразуването на ръждата. Фертан се използва както за домашна така и за професионална употреба. Средство на избор за ръждопреобразувател в корабостроенето, реставрации, исторически музей, антични предмети , реставрации на автомобили, мотоциклети, влакове, подводници и други.

През последните години нашият преобразувател се доказа като един от най-добрите начини за елиминиране на ръжда от стоманени и железни повърхности. Нанасянето на Фертан гарантира липсата на ръжда и корозия за период до шест месеца, докато бъде подготвено и нанесено окончателно покритие.

Конвертираният в резултат от уникалния механизъм на действие на Фертан прах може лесно да бъде отмит, като след почистването му оставате със стабилна инертна повърхност, която е защитена от по-нататъшно ръждясване. Активната съставка на препарата е комплексна патентована киселина от танинов тип, а самата формула е на водна основа съдържаща зинк под формата на две соли, което я прави нетоксична и негорима.

Ръждопреобразувателят Fertan предоставя изключителна защита против ръждясване и не вреди на околната среда. След полагането му разполагате с достатъчно време (до 6 месеца), преди да е наложително боядисване и не сте ограничени в избора си на финално покритие – с еднакъв успех можете да избирате между маслена, водна или епоксидна боя, лак или вакса. Препаратът е предпочитан и при наличието на силна корозия и за защитаване на необработен метал.

 

Начин на употреба на  Фертан ръждопреобразувател:

Преди нанасяне всички повърхности трябва да бъдат добре почистени от смазка, силикон и замърсявания, тъй като те могат да попречат на Fertan да осъществи реакция със стоманата или желязото. Използвайте препарат или обезмаслител при нужда. Обезмасляването се извършва с обезмаслител на водна основа, като Моторингер на Фертан. След обезмаслителят измийте обилно с вода и нанесете Фертан конвертор директно върху мократа повърхност.

Fertan може да се нанася с четка, мече, гъба или пръскане. 1 литър препарат покрива приблизително 12-15 кв.м. Може да се използва на открито и при всякакви климатични условия, стига повърхностите да не са замръзнали.

При температури под 12⁰C времето за реакция е минимум 48 часа. При директна слънчева светлина леко навлажнете повърхността след един-два часа. Може да използвате пулвелизатор за да създадете водна мъгла.

Фертан може да остави следи по светли повърхности. Затова се препоръчва да се покрият близките повърхности и да се измиват бързо с вода при изпръскване. Като с всеки химикал, трябва да използвате очила и ръкавици при употреба. Не поглъщайте. Дръжте далеч от деца.

Почистване и отстраняване на преобразуваната ръжда с Фертан:

Ръждопреобразувателят на Фертан създава черен прах върху метала. Той е единственият конвертор , който може да се нанася и върху чист обезмаслен метал. Стоманата оставена незащитена започва да се окислява веднага след почистване и  горния слой се превръща в ръжда.    Фертан преобразува тази ръжда в черен прах. Преди нанасяне на финално покритие, този черен прах се измива с течаща вода и мека гъба или четка. След като изсъхне хубаво се пристъпва към следващата стъпка нанасяне на грунд, боя или вакса. Имайте предвид, че след измиването на повърхността от черния прах, изсъхналата повърхност пак ще почернее, но тя вече е защитена и е готова за нансяне на боя или грунд.

Измийте веднага използваните инструменти с вода.

В случай на екстремна корозия може да се наложи повторно нанасяне.

Допълнителна информация

Тегло Няма
Размери Няма
Обем

30 мл, 250 мл, 1000 мл, 5 л, 50 л

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Фертан Преобразувател за Ръжда Ръждопреобразувател“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.