БЕЗПЛАТНА доставка до офис на ЕКОНТ при поръчка от сайта на стойност над 100лв.

Категории

Категории

Tapox 2-K до 80 литра

129.00лв.

Описание

Tapox 2-K до 80 литра е двукомпонентна защита за резервоари

Продукт Tapox 2-K до 80 литра

Препаратът е устойчив на всички видове горива, основи и редица киселини.Tapox 2-K до 80 литра може да се използва за вътрешно покритие на резервоари, в това число горивни резервоари от стомана и алуминий, баластни корабни резервоари, водни резервоари и други. Продуктът не е подходящ за третиране на питейни резервоари. Резервоари от мотори, мотоциклети и автомобили ръждясват от вътре.

Причина за ръжда в резервоара:

Причината е употребата на добавката МТБЕ (Метил-третичен-бутилов етер), която предотвратява предварителното запалване при безоловния бензин.  Тази добавка почиства метала много добре и го прави податлив на корозия и при най-малка влага във въздуха.

Невидимия проблем в резервоара:

Корозията в резервоарите се получава първо по гърловината или горната част на резервоара, невидима за собственика. Запушване на горивна помпа и филтри е един от симптомите за наличие на ръжда. Проблема остава дълго време скрит и собственика си мисли , че причина е замърсения бензин. Реално ръждата се сипе от горната част на резервоара и пада като утайка от кафе.

Обезмасляване на резервоара:

Почистването на резервоара от мазни отлагания се извършва с ч чистител за резервоари(обезмаслител на водна основа)

Отстраняване на ръждата от резервоар:

Отстраняването на корозията от вътрешната повърхност на резервоар на мотор или автомобил , не е лесна задача. Използването на механични методи като пясъкоструене , камъни, гайки , пирони и т.н. не е подходяща поради тънкостенните стени на ламарината. Остава химическо отстраняване.  Това се извършва с продукта Федокс на фирма Фертан. След Федокс се използва Фертан ръждопреобразувател, който дава основата за нанасяне на Тапокс. Не използвайте ръждопреобразуватели от типа на Вюрт,Локтайт,Бардал или Динитрол RC 800.  Те не могат да се използват върху чист метал, какъвто остава след Федокс. Това ще попречи на Тапокс да създаде устойчив слой.

Tapox 2-K до 80 литра има алтернативно приложение в индустрията като покритие за бетонни подове, които подлежат на голямо износване.

Употреба на Tapox 2-K до 80 литра:

Внимание Tapox 2-K до 80 литра е двукомпонентна смола и като отворите кутията има нужда от много добро разбъркване , за да се получи хомогенна смес. В отворената кутия изглежда като засъхнала боя, за това с бъркалка на ръка са необходими поне 10 минути разбъркване. След добро разбъкване на сместта се поставя втвърдителя и пак се разбърква. Изсипва се във сухия резервоар и се разклаща , за да достигне до всички части и сгъвки. След което се изиспва напълно, без да остава течно количество в резервоара.

Съхнене:

Поставя се веднага вентилатор да вкарва въздух вътре .  Може да вземете такъв от стар компютър с едно трансформаторче от 12 волта. Важно е да се вкарва въздух веднага след изливането на излишното съдържание Тапокс. Може да се постави и въздух от компресор, но с не повече от 0.5 атмосфери Ако не се пусне въдух, парите избутват съдържанието и се получават резки като пукнатини.  Ако се получи такова нещо , веднага сложете още продук, залейте участъците и след това излейте ненужното съдържание.  Използването на много силна струя въздух също може до доведе до разкъсване на слоя. Не слагайте пистолет за горещ въздух или друг уред с нагреваеми жички.  Парите могат да се възпламенят.  Обърнете резервоара с най-високата му точка надолу, най-често това е мястото за сипване на бензин, за да изсъхне. Нека гърловината за сипване на гориво да сочи надолу. За пълно съхнене са необходими 72 часа. Защо се прави така, Ако все пак някъде стане по-дебело, то да е в тази част на резервоара, която е над нивото на горивото.

Промиване на резервор след обработка с Tapox 2-K до 80 литра:

Преди ползване на резервоара сложете 200мл незин и го изплакнете. Добре изсъхналия тапокс не трябва да променя цвета на бензина.

Състав на комплекта:

Продуктът се предлага като комплект от два компонента: кутия с покритие Tapox 2-K до 80 литра (415 г) и кутия с втвърдител TX-10 (125 г)

Този продукт има алтернативно приложение в индустрията като покритие за бетонни подове, които подлежат на голямо износване.

Тук може да видите цяло предаване в Мисия Мой Дом, за това как да обработите резервоар.

Допълнителна информация

Тегло 1.650 кг
Размери 23 × 15 × 17 см

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Tapox 2-K до 80 литра“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *